Hopp til innhold

Tronfjell er en perle i Alvdal, og tilbyr også flotte vinteropplevelser. Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane.

Trontoppen er en topptur-klassiker i Alvdal med forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Toppturen er like fin på fjellski som med randonee-utstyr.

Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen. Denne ruten starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell og følger staket rute opp til TV-antenna. Hvis man parkerer på parkeringsplassen ovenfor Tronsvangen seterhotell, følger man veien opp et lite stykke, tar deretter første vei til venstre rett etter en hytte som ligger tett inntil veien, og deretter første vei til høyre rett etter at veien flater ut. Der vil man se traseen som man bør følge oppover.

Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare.

Et annet alternativ på fjellski er å følge bilveien som også er en flott tur. Om man ønsker oppkjørte løyper starter løypenettet på Østkjølen på Tronsvangen med sitt flotte utvalg av løyper.


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no