Hopp til innhold
Foto: Magnus Roaldset Furset

Sykkelopplevelser

Alvdal er et lite eldorado for sykling. Med kort avstand til fjellet og store fjellområder på begge sider av dalen er det utallige muligheter for både fartsfylt stisykling og rolig tursykling på idylliske fjellveier eller i dalbunnen langs Glomma.


Stisykling

Tørt klima, åpen furuskog, høyfjell og et unikt nettverk av naturlige stier gjør at Alvdal har blitt en av de mest ettertraktede stisykkeldestinasjonene i Norge. Uansett om du er på utkikk etter høyoktan nedoversykling, lange fjellturer i åpent landskap, familietur på barnålsstier, flerdagsturer i seterlandskapet eller kjappe toppturer for å fylle ladestoppen med innhold så vil du finne noe for alle i Alvdal. Kart over sykkelstier finner du i appene Mountainbike United og Trailguide og nederst på denne siden.

Sesongen 2023, fra midten av juni til midten av september, kan du også bestille transport opp til Tron! Hver lørdag og søndag er transåporten åpen for alle uansett om man vil gå, sykle eller fly ned til bygda igjen. Billetter kan du bestille her!

 

sykling stisykling naturopplevelser i alvdal
Foto: Magnus Roaldset Furset

 

Fjellsykling

Milevis med fjellveier blant reinlavskledde fjell, unike besøksattraksjoner som Tron og Jultulhogget og idylliske sykkelturer langs Glomma er noe som venter deg om du legger sykkelferien til Alvdal. Århundrer med landbruk, seterdrift og gruvedrift i fjella i Østerdalen gjør at man kan velge blant et rikholdig tilbud av sykkelopplevelser, og overalt kan man oppleve unike utsikter, seterkultur og varierende og spennede terreng. Kart med sykkelturer finner du i appene Mountainbike United og Trailguide og nederst på denne siden.

Urørt Sony 351Foto: Heliks AS

 

Flerdagsturer

Starter du i Alvdal har du noen av de flotteste flerdagsturene i Norge å velge blant, og det er flere aktører som tilbyr pakketurer. Med Rørosbanen som stopper midt i Alvdal sentrum kan du også ta toget til og fra, hvor utleiesykler venter på deg på overnattingsstedet. Mer bekymringsfritt får du det ikke! 
Det er flere merkede ruter som både går langsmed Rørosbanen og som går mellom Rørosbanen og Dovrebanen. Seterveien er en sykkelvei som går gjennom noe av Norges flotteste sykkelterreng på veien fra Alvdal til Røros. Rett i nabolaget går også Tour de Dovre som man kan koble seg på fra Grimsbu, enten som en rundtur til og fra Alvdal, eller som en pakketur fra Rørosbanen til Dovrebanen eller helgetur i seterlandet med Urørt ski- og sykkeleventyr.
Trives du best på sti så kan man bli med Urørt på tur fra seter til spa, eller på høgruta fra Alvdal til Ringebu

urort 78 of 228Foto: Heliks AS

 

Arrangement

Du finner også store sykkelarrangement i Alvdal hvert år. Livestock har et bredt stisykkeltilbud med en rekke guidede turer og shuttling på Tron. Mens reale hardhauser kan bryne seg på de drøye 10 kilometerne og 1000 høydemeterne fra Aukrustsenteret til Trontoppen under Solan Gundersens Styrkeprøve, og hos våre gode naboer på Tynset finner du et av Norges største og flotteste terrengsykkelritt, TransØsterdalen.

Butikker

Alvdal-Tynset Sport tilbyr både utleiesykler, sykler til salg, sykkelutstyr og vasekestasjon, og Urørt ski- og sykkeleventyr tilbyr utleiesykler, kurs, guiding, salg av sykkelutstyr og overnatting.


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no