Hopp til innhold

Tronfjell er en perle i Alvdal, og tilbyr også flotte vinteropplevelser. Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane.

Trontoppen er en topptur-klassiker i Alvdal med forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Toppturen er like fin på fjellski som med randonee-utstyr.

Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen. Denne ruten starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell og følger staket rute opp til TV-antenna. Hvis man parkerer på parkeringsplassen ovenfor Tronsvangen seterhotell, følger man veien opp et lite stykke, tar deretter første vei til venstre rett etter en hytte som ligger tett inntil veien, og deretter første vei til høyre rett etter at veien flater ut. Der vil man se traseen som man bør følge oppover.

Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare.

Et annet alternativ på fjellski er å følge bilveien som også er en flott tur. Om man ønsker oppkjørte løyper starter løypenettet på Østkjølen på Tronsvangen med sitt flotte utvalg av løyper.

Nyttig informasjon

Servering
Skistua Allmannstua ligger på Østkjølen, og er Alvdal Turforening sitt serveringssted. Allmannstua er åpen hver helg store deler av vinteren- se kalender på Alvdal midt i væla for serveringstider. Det er også servering på ulike hytter i høysesong. Dette blir annonsert på Facebook og i avisene.

Ruteplan for oppkjørte løyper
For opplysninger om oppkjørte løyper, se nettsiden til Alvdal Turforening. På Skisporet ligger status på oppkjørte skiløyper i hele regionen.

Vær og føreforhold
Ofte der det mildere opp i fjellet enn nede i bygda, og ta høyde for at været kan snu fort. For temperaturvarsler, se nettside til NØK. For temperaturvarsel på Allmannstua, send SMS til "002285 temp 2560" til 26177. Husk at kjøretøy med diesel må ha vinterdiesel i kalde perioder. Vinterdiesel selges på alle bensinstasjoner i hele regionen.

Parkering og betaling
Det er gode parkeringsmuligheter ved startpunktet til alle skiløyper. Noen steder kan det være parkeringsavgift om vinteren. Ved elektronisk bom betaler man med vanlig bankkort, mens ordinær bomveier krever mynter. Kun norske mynter kan benyttes.

Utstyr
Trenger du utstyr til skituren, ta turen innom Alvdal-Tynset Sport AS på Steia


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no