Hopp til innhold

Skiløypa starter nederst ved Naustermoen i Gårdvikåsen (Savalen), hvor det er gode parkeringsmuligheter. Løypen er på 4.6 kilometer og går til Fiskeløstjønna. Der deler løypen i 2, hvor løypen går til Kløftvangen (3,1 km) eller Einabusetra (2,9 kilometer) i retningen mot Rødalen.

Denne løypa er ikke en del av den normale løypenettet, og kjøres opp etter behov. Normalt kjøres løypa opp i vinterferie og påskeferie - se Skisporet for mer informasjon.
Gratis parkeringsplass ved Naustermoen. Videre innover Gardvikåsen og Rødalen er det bomvei

Nyttig informasjon

Servering
Skistua Allmannstua ligger på Østkjølen, og er Alvdal Turforening sitt serveringssted. Allmannstua er åpen hver helg store deler av vinteren- se kalender på Alvdal midt i væla for serveringstider. Det er også servering på ulike hytter i høysesong. Dette blir annonsert på Facebook og i avisene.

Ruteplan for oppkjørte løyper
For opplysninger om oppkjørte løyper, se nettsiden til Alvdal Turforening. På Skisporet ligger status på oppkjørte skiløyper i hele regionen.

Vær og føreforhold
Ofte der det mildere opp i fjellet enn nede i bygda, og ta høyde for at været kan snu fort. For temperaturvarsler, se nettside til NØK. For temperaturvarsel på Allmannstua, send SMS til "002285 temp 2560" til 26177. Husk at kjøretøy med diesel må ha vinterdiesel i kalde perioder. Vinterdiesel selges på alle bensinstasjoner i hele regionen.

Parkering og betaling
Det er gode parkeringsmuligheter ved startpunktet til alle skiløyper. Noen steder kan det være parkeringsavgift om vinteren. Ved elektronisk bom betaler man med vanlig bankkort, mens ordinær bomveier krever mynter. Kun norske mynter kan benyttes.

Utstyr
Trenger du utstyr til skituren, ta turen innom Alvdal-Tynset Sport AS på Steia


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no