Hopp til innhold

Haustdalen er det største løypenettet i Alvdal, og også et av de mest populære skiområdene. Her er det løyper fra Lian (Plassen) helt inn til Reinslia (Grimsbu i Folldal kommune). Mest populære skiløypa er fra Gammelsetra – Malenaåsen og Midtsætra – med en lengde på ca. 10 km

I området rundt Lian - Plassen (Gammelsetra) og rundt Malenaåsen er det ukenlig oppkjørte løyper. Se Skisporet for mer informasjon om løypenettet i Haustdalen.

Det er elektronisk bom til Haustdalen. Gratis parkeringsplass ved Gammelsetra, Ørkjegrubba eller Lian. Lengre inn i Haustdalen er det parkeringsplasser ved Langsetra og Storhammerbekken

Nyttig informasjon

Servering
Skistua Allmannstua ligger på Østkjølen, og er Alvdal Turforening sitt serveringssted. Allmannstua er åpen hver helg store deler av vinteren- se kalender på Alvdal midt i væla for serveringstider. Det er også servering på ulike hytter i høysesong. Dette blir annonsert på Facebook og i avisene.

Ruteplan for oppkjørte løyper
For opplysninger om oppkjørte løyper, se nettsiden til Alvdal Turforening. På Skisporet ligger status på oppkjørte skiløyper i hele regionen.

Vær og føreforhold
Ofte der det mildere opp i fjellet enn nede i bygda, og ta høyde for at været kan snu fort. For temperaturvarsler, se nettside til NØK. For temperaturvarsel på Allmannstua, send SMS til "002285 temp 2560" til 26177. Husk at kjøretøy med diesel må ha vinterdiesel i kalde perioder. Vinterdiesel selges på alle bensinstasjoner i hele regionen.

Parkering og betaling
Det er gode parkeringsmuligheter ved startpunktet til alle skiløyper. Noen steder kan det være parkeringsavgift om vinteren. Ved elektronisk bom betaler man med vanlig bankkort, mens ordinær bomveier krever mynter. Kun norske mynter kan benyttes.

Utstyr
Trenger du utstyr til skituren, ta turen innom Alvdal-Tynset Sport AS på Steia


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no