Hopp til innhold

Skiløyper i Alvdal

Alvdal har 120 km med oppkjørte skiløyper i hele kommunen, tilrettelagt for skøyting, klassisk og hunder. Alvdal Turforening har ansvaret for drift og vedlikehold av skiløypene og hver helg prepareres ei spesiell løype, og denne annonseres på Facebook siden til Alvdal Turforening og i avisene.

Østkjølen er det løypenettet som ligger nærmest sentrum (Steia), og er det mest populære skiområdet i Alvdal. 

Haustdalen er det største løypenettet i Alvdal, og også et av de mest populære skiområdene. Her er det løyper fra Lian (Plassen) helt inn til Reinslia (Grimsbu i Folldal kommune). Mest populære skiløypa er fra Gammelsetra – Malenaåsen og Midtsætra – med en lengde på ca. 10 km

Hamndalen ligger bak Sten, med et totalt løypenett på over 20 km. Med kun 6 km fra sentrum (Steia), er det mulig å starte løypen fra Måna. Andre startalternativer er fra Steivanglia, Strømmen eller helt i sørsiden av Savalen (ved demning).

Lomsjødalen ligger i nærheten av Sandvika (Savalen), og har bilvei via Folldalsveien (RV29) eller Sivildalen (Strømmen). Løypenettet i Lomsjødalen er nytt og har flere varierte løyper.

Finnbudalen ligger kun 9 km fra sentrum (Steia), og starter bak Baugsberget mot Aumdalen. Det er gode parkeringsmuligheter fra begge områder og området er godt egnet for barn og snørekjøring med hund.

Skiløypa starter nederst ved Naustermoen i Gårdvikåsen (Savalen), hvor det er gode parkeringsmuligheter. Løypen er på 4.6 kilometer og går til Fiskeløstjønna. Der deler løypen i 2, hvor løypen går til Kløftvangen (3,1 km) eller Einabusetra (2,9 kilometer) i retningen mot Rødalen.

Skiløypa starter ved Sølnsetra i Sølndalen, er på 13,3 km. Løypa er 13,3 km og går fra Sølnsetra via Follvansvangen til Flatsetra. Det kjøres også opp løyper fra Follandsvangen til Breisjøseter turisthytte.

Dølbekken er et flott område for vårskiturer med fjellski. Vanligvis brøyes veien inn til Dølbekken i forbindelse med påske, og de mest populære turene går opp til Storhøa og inn til Korsberghytta.

Åpen treningsløype på ca. 2,4 km som er belyst på kveldstid, spor for både klassisk og skøyting.

Tronfjell er en perle i Alvdal, og tilbyr også flotte vinteropplevelser. Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane.


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no