Hopp til innhold

Breisjøseter egner seg som turmål for store og små. Fjellområdet mellom Rondane og Østerdalen er et eldorado sommer som vinter.

Breisjøseter Turisthytte ligger midt i Alvdal vestfjell, ved foten av Store Sølnkletten – kommunens høyeste fjelltopp, 1 827 meter over havet. Turisthytta er knyttet DNT og ligger midt i DNTs stinett og egner seg godt for familier, par, enslige eller eldre turgåere. Det er også muligheter med lengre og litt mer utfordrende turer for de som ønsker det. 

Området har gode fiskemuligheter og et flatt terreng. Breisjøseter er et godt utgangspunkt for å bestige Sølnkletten eller turer til for eksempel Korsberghytta og Storgrytdalseter. På vinterstid er det muligheter for å kite på isen, frikjøring på telemarkski og paragliding. Forholdene er gode for isfiske, og korte eller lange skiturer.

En fantastisk mulighet er å kjøre bilen inn til Flatseter, for så og kjøre ned mot Nordenden av Breisjøen. Fra der kan du velge om du vil gå østsiden eller vestsiden inn til Breisjøseter. Det er også mulig å bestille kano som ligger i Nordenden sammen med vester og årer. Du får oppgitt en kode for å låse ut kanoen. Det er også mulig og kun padle fra Breisjøseter til Nordenden. 

Overnatting i ulike rom i turisthytta, med muligheter for å kjøpe frokost og middag. Hytta gir rabatt til DNT-medlemmer, og har alle rettigheter.

Breisjøseter Turisthytte er et utmerket sted for arrangementer, selskaper og konferanser på inntil 50 personer.  Matopplevelser ved Håkon Magne Skjøren arrangerer gourmetaftener på Breisjøseter. Med opp til 16 retter og fortellinger og forklaringer mellom rettene er dette en helt unik opplevelse. Arrangement må forhåndsbestilles.

Se Breisjøseter sin hjemmeside for priser, måltider og annen informasjon. Vertskapet på Breisjøseter, Håkon Magne Skjøren, ønsker alle velkommen.

Nettside
Klikk for å lese mer
E-post
Telefon
62 49 39 17
Adresse
Alvdal Vestfjell, 2580 Folldal


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no