Hopp til innhold

Hør forfatter og tidligere NRK-korrespondent Odd Karsten Tveit i samtale med Glenn Erik Haugland 1. oktober på Huset Aukrust. 

I snart 50 år har Odd Karsten Tveit levd i og med Midtøsten. Han har dekket kon­flikten i hele sin journalistkarriere, vært NRK-korrespondent der i flere perioder og har skrevet en lang rekke prisbelønte bøker om regi­onen. Med sin store kunnskap og rike kildetilfang er han en internasjonal kapasitet på Midtøstens moderne historie og konfliktens politiske betyd­ning og ringvirkninger.

Hans nye bok "Palestina. Israels ran, vårt svik" forteller den store historien om årene fra 1948, da Isreal kom på kartet, frem til i dag. 

Boka byr på ny kunnskap og avslørende beretninger om Israels okkupasjon og kolonisering av Palestina. Den er delt i åtte historiske epoker, der de første fire tar oss frem til krigen i Gaza i 2009, mens de siste fire er viet tiden 2009-2023.

Takket være Tveits unike intervjuer av forskere og journalister – en rekke av dem israelere – har boka mange nye avsløringer. Tveit har også møtt israelske offiserer, diplomater, politikere og menneskerettighetsaktivister. Gjennom årene som journalist har Tveit bygget opp et bibliotek av egne, samtidige notater. Mer enn i tidligere bøker møter vi her en forteller som våger mer, og som er nådeløs i gjennomgangen av norsk og vestlig unnfallenhet i konflikten.

Det vil være mulig å kjøpe boka og få den signert.

Glenn Erik Haugland er komponist, kulturaktivist, lokalpolitiker og skribent. Han driver også Studio O, et kunstnerdrevet produksjonsselskap, og samtalefestivalen TronTalks. 

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Tidspunkt
17.00-19.00
Nettside
Klikk for å lese mer
Sted
Huset Aukrust


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no