Legg vinterferien til skibygda Alvdal, og du vil merke at det ikke bare er dalen som åpner seg. 

1. Skitur på Allmannstua

Spenn skiene fatt og legg turen til Østkjølen - det mest populære skiområdet i Alvdal. Det vanligste løypene går fra Sjulhusvangen opp til Allmannstua og Tronsvangen, forbi Nysetra. Løypenettet henger sammen, og man kan gå hele runden forbi Rundvangen og opp til Utsikten. Et ypperlig turmål er skistua Allmannstua, hvor Alvdal Turforening har åpent og servering hver dag i vinterferien 17. – 24. februar kl 10 - 15. Løypene kjøres opp ukentlig, se oversikt over skiløyper her. 

2. Skøyter på Plassen

Ta med barna på skøyter! Skøytebanen på Plassen skole er et ypperlig sted for lek og moro på skøyter. 

3. Aking i Sandeggbakken

Ta med kjelke og akebrett til Sandeggbakken - et ypperlig sted å ake for både små og store. Hoppbakken ligger ved foten av Baugsberget, vest for Glåma. Ved foten av Anlegget består av fem hoppbakker: K52, K35, K25, K17 og K10. 

4. Besøk Aukrustsenteret

Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Aukrustsenteret, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Familiepark og museum med muligheter for å treffe Solan og Ludvig. Sjølberga med sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk. Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Solans kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron.  

5. Varm deg på Huldra 

Få ting er bedre enn å kose seg med noe noe varmt å drikke og godt å spise når vinterkulda setter inn. På Huldra får du fersk og hjemmelaget mat. Her er det plass til alle.

6. Frikjøring på Tronfjell

Tronfjell er en perle i Alvdal, og tilbyr også flotte vinteropplevelser. Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane.
  Trontoppen er en topptur-klassiker i Alvdal med forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen. Denne ruten starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell og følger staket rute opp til TV-antenna. Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare.

7. Kino

Unn deg filmkos på en kald vinterdag. Følg med på filmprogrammet her.  

8. Måneskinnstur

Ta med deg hodelykta ut i vintermørket, og se opp mot sjernehimmelen og måneskinnet. Tirsdag 19. februar er Allmannstua åpen også på kvelden, for deg som vil ta en magisk måneskinnstur. 

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer