Ta deg tid til å stoppe i Alvdal i høstferien, og du vil merke at det ikke bare er dalen som åpner seg.

I Alvdal møter du også åpne dører og gjestfrie mennesker. Opplev Kjell Aukrust verden og ta familien med på aktiviteter utenom det vanlige. For den turlgade byr Alvdalsnaturen på varierende og turvennlige stier og løyper som er ypperlig for både fotturer, fjellturer og sykkelturer. 

1. Besøk Aukrustsenteret

Sjølberga med både månerakett, 12-trinns astronautprogram, sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk. Det innholdsrike bygget med forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot Riksveg 3 og kommersen, rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts verden. 
  Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Ludvigs hage eller Solans kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron. Jobb deg gjennom astronaututdannelsen på veien opp til Flåklypatoppen, der de byr på en spektakulær tur oppover i etasjene på Reodor Felgens rakett før det hele toppes med en måneferd i øverste etasje. Les mer her. 

2. Stolpejakten

Utforsk nærmiljøet i jakten på de 25 stolpene som er plasser sentralt rundt i Alvdal. Bruk telefonen som verktøy ved å scanne QR-koden på stolpene, eller registrer dem på papir eller nett. Stolpejakten er moderne trim som passer for store og små -uansett funksjonsevne, og gir god trening i kart. Les mer her.

3. Barnas 5 på topp

Ta med barna på fotturer i fjell og skog. Barnas turlag har fem gode og tilrettelagte toppturtips. Alle som går de fem toppene er med i trekningen av en flott premie, og alle som går tre topper får diplom og premie. Les mer her.

4. Sykkelturer i flott natur

Mange av Alvdals stier og veier egner seg flott til sykling. Her finner du turer som er velegnet for familien og turer som utfordrer både styrke og utholdenhet.

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer