Barnas turlags fem gode og tilrettelagte toppturer for de minste.

Alle som går tre topper får premie og diplom. Det trekkes i tillegg ut flott premie blant alle de som går alle fem toppene. For å motta premie knipses bilde av barna på toppen, som må legges ut på Barnas turlag sin facebookside og/eller instagram, merket med #barnasturlagalvdal, #5påtopp, eller ved å sende det på e-post. Det kreves ikke medlemsskap i Barnas turlag for å delta på fem på topp. 

Her er årets fem topper:

1. Brandvålsberget - 972 moh
Kjør opp forbi Steimoegga. Ta første til høyre, så rett opp til venstre opp Bergeveien. Kjør opp (bomvei) og innover et godt stykke, ta første opp til høyre. Etter at et jorde er passert på høyre hånd er det skiltet sti til Brandvålsberget på venstre hånd. Herfra er det 1,7 km. Anbefales å parkere oppe på Bergevangen, enden av veien. Ønskes en lengre tur kan man kombinere det med en tur oppom Sten. Evt gå fra Øvre Måna/Steimoegga. Man kan også gå fra Strømmen.

2. Barals grav 1300 moh 
Fra Flattron går det merket sti nordvestover, til Barals grav. Turen er 2,8 km i flatt terreng.

3. Storbekktjønna 950 moh
Fra Steia er det innover Finnbudalen og til Brennbakkmoen, ca. 8 km. Parker ved grustaket her, og følg stien opp. Det er bratt turterreng og ca. 300 høydemeter og bestige. Turforeninga har som mål og merke denne stien nå på forsommeren. Alternativ rute er stien opp mot Eiemokoia, ikke ta stien opp mot Eiemokoia, men fortsett mot Høgkletten og rund denne på sørsiden og følg stien frem til Storbekktjønna. Denne stien ligger på www.ut.no. Vi anbefaler å ta turen videre innover til Skarvklettan, for de som ønsker en lengre tur.

4. Storfjellet 938 moh
Start ved bommen til Kverbergsvangan. Parker enten ved riksveien eller på en liten p-plass ved bommen. Derfra går du merket sti opp til Storfjellet. Ta av til høyre etter brua, følg traktorvei som senere blir en fin sti mot Storfjellet. Turen kan også startes ved Rønningen, ved Riksveg 3 sør for Alvdal. Derfra følges stien opp på sørsida, til toppen av Storfjellet. Dette er en mer krevende rute.

5. Fåsten 775 moh
I år tar vi turen til nabokommunen Tynset. Kort tur til imponerende utsiktspunkt! Mange veier fører til Fåsten. Et alternativ er å gå fra den gamle veien mellom Fåset og Moan. Fra krysset med postkasser på Fåsetsida går du ca. 400 m mot Moan. Her tar du en sti/traktorveg opp til såttån i nedkant av et hogstfelt. Følg så stien til venstre og ta første sti til høyre opp, litt bakover, gjennom hogstfeltet mot Fåsten fra sør. Dette er en tørr og lett trasé som går i mye åpent terreng.

Kart og flere beskrivelser av turer finnes på nett og app hos UT.

Arrangør
Barnas Turlag

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer