Barnas turlags fem gode og tilrettelagte toppturer for de minste.

Alle som går tre topper får premie og diplom. Det trekkes i tillegg ut flott premie blant alle de som går alle fem toppene. For å motta premie knipses bilde av barna på toppen, som må legges ut på Barnas turlag sin facebookside og/eller instagram, merket med #barnasturlagalvdal, #5påtopp, eller ved å sende det på e-post. Det kreves ikke medlemsskap i Barnas turlag for å delta på 5 på topp. 

5 på topp avsluttes 14. oktober. 

Her er årets fem topper:

1. Sten 905 moh
Start fra Steimoegga eller høyere oppe i Måna. 3,1 kilometer fin sti og god utsikt fra toppen. Beregnet tid med barn ca. 2 - 3 timer. 

2. Vismannskletten 1098 moh
Ligger nord på Høstdalen i retning Grimsbu. Kjør Langsetra og Sjølia og parker oppunder Storskardvola. Herfra er det fint terreng via Vismannstjønna og opp til Vismannskletten. Hod utsikt over Høstdalen og Rondane. Alternativt kan man sykle fra Langsetra via Gamle Folldalsvei. 

3. Kvebergsberget 713 moh
Parker gjerne ved bommen til Kvebergsvangen. Følg merket sti opp til Klæhølet. Følg videre sti bakom, for så å gå rett opp på berget. Man kan også gå fra Lerdiket. 

4. Korsberghytta 1250 moh
Kjør fra seterveien mellom Dølbekksætran og Kvislåsætra. Det er tre merkede stier å velge mellom. Aller kortest (1 t) er langs stien som starer i 1180 meters høyde rett sør for Fjøshøa. Stien som tar av like ovenfor Kvislåsætra er litt lenger, mens ruta som starter i 1020 meters høyde rett øst for Dølbekkhøa tar ca 2 timer. Veien fra Dølbekksætran har meget dårlig standard. Her er det en klar fordel med høy bakkeklaring og lav fart. Korsberghytta er ei ubetjent DNT-hytte, så det er fine muligheter for overnatting. Nøkkel som passer til over 450 DNT-hytter er tilgjengelig for alle DNT-medlemmer, og bestilles fra turforeningens hjemmeside

5. Gråvola 962 moh
Vestate. Følg merket sti til Eiemokoia. Videre går det sti bak Eiemokoira, ved utedoen. 

Kart og flere beskrivelser av turer finnes på nett og app hos UT.

Arrangør
Barnas Turlag

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer