Sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover finner du Aukrustsenteret, et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen. Familiepark og museum med muligheter for å treffe Solan og Ludvig.

Sjølberga med både månerakett, 12-trinns astronautprogram, sjokolademaskin, kraftverk, kino og egen avis, fjøsnisse og Schærnsmell med 21 punds trykk. Det innholdsrike bygget med forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot Riksveg 3 og kommersen, rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts verden. Ta del i multikunstnerens vell av tegninger, bøker og filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen, eller slapp av i Ludvigs hage eller Solans kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron.

Jobb deg gjennom astronaututdannelsen på veien opp til Flåklypatoppen, der de byr på en spektakulær tur oppover i etasjene på Reodor Felgens rakett før det hele toppes med en måneferd i øverste etasje. Langs løypa utenfor Aukrustsenteret testes astronaut-aspiranter blant annet i balansekunst, evne til å bevege seg i vektløs tilstand og ikke minst treffsikkerhet. Slipp løs barnet i deg, og bli med Solan og Ludvig ut i verdensrommet!

Les mer på aukrust.no

VI ANBEFALER OGSÅ
Aukrustmonumentet
Jutulhogget
Tronfjell
Tronfjellveien
Husantunet
Alvdal vestfjell
Alvdal sentrum (Steia)

#aukrustsenteret

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer