Lokal mat, husflid, kultur - og naturligvis mandelpotet - står i sentrum når Alvdal Mandelpotetdyrkerlag, sammen med gode samarbeidspartnere, igjen inviterer til Norsk Mandelpotetfestival – i år for 20. gang!

Mandelpoteten har sterke tradisjoner i Alvdal. Det samme har Norsk Mandelpotetfestival, som siden 1998 har blitt arrangert årlig den siste helga før elgjakta. I 2018 feirer mandelpotetfestivalen tjue år. 

Lørdag fylles gårdstunet til Storsteigen videregående skole fylles opp med boder av lokalmat, husflid, håndverksprodukter – og naturligvis mandelpotet. Tradisjonen tro blir det også NM i mandelpotetskrelling, musikk og kulturelle innslag. På scena står sangkoret Lærken og Alvdal Spellemannslag. Det blir lesestund av forfatter Bjørn Fredrik Rørvik, potetplukking og tevlinger i regi av Alvdal bygdeungdomslag. Storsteigen har åpne dører til fjøset for omvisning, barneridning, og andre aktiviteter som viser et tverrsnitt av undervisningen på skolen. Det blir også potetplukking og mandelpotetstafett. 

Her er hele programmet: 

Torsdag 20. september
19.00: Bokkafé om tradisjonsmat på biblioteket med Bygdekvinnelaget. 

Fredag 21. september
17.00: Grønnhammeren opp – Alvdaltrippelens bratteste motbakkeløp.

18.00: Bli med på matkurs og inspirasjonsforedrag med kokk og kokebokforfatter Charlotte Mohn Gaustad – også kjent fra TV-serier som "Smaken av Norge", "Jenter på hjul" og "Fingrene av fatet". Mohn Gaustad ønsker å bidra til at folk blir mer opptatte av kvaliteten og bakgrunnen til råvarene, og i Nordihaugan vil hun demonstrere hvordan mandelpoteta kan benyttes i forskjellige matretter. Kurset starter kl. 18.00 og varer en drøy time. Pris per person er 200 kroner. Påmelding til

20.00: Operapub på Aukrustsenteret med Knut Stiklestad, Mathias Gillebo og Halldis Flanke. Solans kafé serverer deilige retter – basert på nettopp potet. 

20.00–01.00: Potetpub med quiz på Bjerkepuben/Huldra. 

Butikkene på Steia holder åpent med mange gode tilbud til kl. 20.00 (Prix til kl. 22.00). 

Lørdag 22. september
10.30: 
Bodene åpner på markedet. Hit kommer blant andre Heidrun med spekemat og pinnekjøtt av kje og lam, Tolga Fjellurt, Finnskoghonning og Gaia smak. 

11.00: Offisiell åpning av Norsk mandelpotetfestival ved stortingsrepresentant og landbrukspolitisk talsmann Nils Kristen Sandtrøen. 

12.30: Forfatter Bjørn Fredrik Rørvik holder lesestund for barn i biblioteket på Storsteigen. 

13.00: NM i mandelpotetskrelling. Finaler kl. 14.00. 

15.00: Bygdeungdomslaget holder diverse tevlinger med premieutdeling fra scena. 

15.30: Værlamkåring av Alvdal Sau og Geit i sauefjøset. Kåring av "best in show". 

Inngang kr 100,-. Barn under 16 år får gratis inngang. Ta gjerne med kontanter!

Lørdag kveld inviterer Alvdal og Vingelen bygdeungdomslag til storfest på Samfunnshuset, med konsert av Plumbo. Kjøp billetter på Vipps til nummer 521950. 

Søndag 23. september
Sesongavslutning i grendecup-fotball på Steimoegga, høståpent på Almmannstua og kirkekonsert "Høstsus" med Strømmen Spellemannslag og Henning Sommerro.

Ønsker du å delta med stand på årets mandelpotetfestival? Send en e-post til eller en melding til 928 17 836.

Tidspunkt
20.–23.september
Sted
Storsteigen
Kontaktperson
Thore André Østereng
E-post
Telefon
92817836
Arrangør
Alvdal Mandelpotetdyrkerlag
#mandelpotetfestival

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer