Lokal mat, husflid, kultur og naturligvis mandelpotet står i sentrum når Alvdal Mandelpotetdyrkerlag, sammen med gode samarbeidspartnere, inviterer til Norsk Mandelpotetfestival. 

Mandelpoteten har sterke tradisjoner i Alvdal. Det samme har Norsk Mandelpotetfestival, som siden 1998 har blitt arrangert årlig den siste helga før elgjakta. 

Det blir markedsdag på gårdstunet til Storsteigen Videregående med lokalmat og andre produkter, samt tilreisende som blant annet har med seg pølser, plommer, bakst og klær. Hit kommer Stensaas Reinsdyrsslakteri med viltkjøtt og rakfisk, Tolga Fjellurt, Sylte gårdsslakteri og Bryn gardsmeieri - for å nevne noen. Tradisjonen tro blir det også NM i mandelpotetskrelling. 

Storsteigen har åpne dører til fjøset for omvisning, barneridning, og andre aktiviteter som viser et tverrsnitt av undervisningen på skolen. I sauefjøset skal Alvdal Sau og Geit ha værlamkåring. 

På scena står Tæladylju som årets potetband, men musikk og kulturelle innslag blir det også fra  Alvdal-Tynset janitsjar og kulturskolen.

Tidspunkt
10:30-15:30 (markedsdagen)
Sted
Storsteigen VGS
Kontaktperson
Ole Sylte Heggset
E-post
Telefon
909 29 230
Arrangør
Alvdal Mandelpotetdyrkerlag
#mandelpotetfestival

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer