Nyt påskeferien i den flotte Alvdalsnaturen med familie og venner.

1. Måneskinnstur på påskeaften

På påskeaften er det meldt fullmåne og Alvdal turforening sørger for 12 mil med oppkjørte løyper, og med godt føre kan du selv bane vei. Om det er klarvær på påskeaften eller dagene rundt, vil en måneskinnstur i Alvdals mange skiløyper være en opplevelse for store og små.

2. Fyll opp påskeegget

Påskeegget hører påskehøytiden til. Fyll det opp med smågodt på Shell og CircleK

3. Nyt noe varmt å drikke på Huldra

Huldra er en koselig kafé og håndverksbutikk på Steia, midt i Alvdal sentrum, som frister med nybakte kaker, gjærbakst, smørbrød, enkle varmretter og nytraktet kaffe. Kaféen er et samlingssted for kultur og håndverk av god kvalitet. 

4. Besøk den lokale gårdshandelen

Søberg Gard finner du gårdshandel med lys og lokalprodusert mat og drikke fra hele regionen. Her finner du stearinlys i gule påskefarger til å pynte opp hytta med. 

5. Skitur på Allmannstua

Spenn skiene fatt og legg turen til Østkjølen - det mest populære skiområdet i Alvdal. Det vanligste løypene går fra Sjulhusvangen opp til Allmannstua og Tronsvangen, forbi Nysetra. Løypenettet henger sammen, og man kan gå hele runden forbi Rundvangen og opp til Utsikten. Et ypperlig turmål er skistua Allmannstua, hvor Alvdal Turforening har åpent og servering i påskeferien 25. mars til 1. april kl. 10 - 15. Løypene kjøres opp ukentlig. Se oversikt over skiløyper. 

6. Aking i Sandeggbakken

Ta med kjelke og akebrett til Sandeggbakken - et ypperlig sted å ake for både små og store. Etter Solan Gundersens Vinterleker, hovedrennet for hopp og kombinert for alderen 12-14 år, finner du gode løyper bygget for fart i Sandeggbakken. Hoppbakken ligger ved foten av Baugsberget, vest for Glåma. Ved foten av Anlegget består av fem hoppbakker: K52, K35, K25, K17 og K10.

7. Sett pris på noen du er glad i

Høytider er for mange tid med familien. Om du vil sette pris på en venn, kjæreste eller noen som fortjener en påskjønnelse, er Sans Blomster stedet for deg. Her får du blomster til enhver anledning, interiør, lys og servietter, samt et utvalg av matprodukter, som te, krydder og oljer. Hos Sans blomster får du også barneklær, smykker, kremer og andre kosmetiske produkter.

8. Spis et eksotisk måltid

Rett ved Aukrustsenteret finner du Thai Smile Café, som setter kvalitet på råvarene i fokus. Her kan du få enkle og gode vårruller fra Thailand, og du kan få større retter av ulike typer kjøtt og fisk.

9. Frikjøring på Tronfjell

Tronfjell er en perle i Alvdal, og tilbyr også flotte vinteropplevelser. Spesielt anbefales en topptur på ettermiddagen med solnedgang over Rondane.
Trontoppen er en topptur-klassiker i Alvdal med forholdsvis lette høydemeter, og kjøring som er relativt lett tilgjengelig for de fleste. Den vanlige ruten opp og ned følger weasel/scooterveien til toppen. Denne ruten starter ovenfor Tronsvangen Seterhotell og følger staket rute opp til TV-antenna. Fra toppen er det flere alternative nedkjøringer, men ved ferdsel utenfor normalrute anmodes det om varsomhet i forhold til skredfare.

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer