Nyt vinterferien på hytta med aktiviteter som er hyggelig for både store og små – inne og ute. 

1. Brettspill 

Ingen hyttetur uten brettspill. Ta med noe som passer for alle, del opp i lag og la konkurranseinstinktet komme fram!

2. Snøballkamp

Voksne mot barna, kast på hverandre – eller kast på blink. 

3. Lag snøhule

Gøy for barna og mosjon for de voksne. Bygg tuneller, tårn og huler – og lys dem opp om kvelden. 

4. Quiz

Ta med quizbok eller quizspill – eller lag den selv. En og en eller lagvis, men bland lagene med barn og voksne. 

5. Rebusløp

Lag en konkurranse for hele familien. Kast snøball på blink, hopp på ski og gå skirenn på ideal tid. Her er det bare fantasien som stopper deg! På kvelden kan man ha medaljeutdeling.

6. Lese bok

Slapp av med en god bok. 

7. Ake

Aking er en moro for alle – store og små! Mange steder kan du ake rett utenfor hytta, men det kan også være målet med skituren. Ta med en rull med søppelsekker i sekken så man kan overraske barna med aking når man kommer til målet.

8. Skitur som passer for alle

Lang eller kort – du trenger ikke gå langt for å føle at du er på tur. Pakk sekken med mat, ta med sitteunderlag, varm drikke og spade til hoppkonkurranse. Da kan du være på tur rett ved hytta hele dagen. Når det er fullmåne, er det fantastisk å ta en kveldstur på langrenn i måneskinnet. 

9. Lag mat sammen

La barna bestemme hva det skal være til middag, og la de ha hovedansvaret for maten. Eller la lillesøster stå for forretten, onkel for hovedretten og la pappa og storebror lage desserten. Ekstra spennende er om det hele tilberedes på en bålpanne ute!

10. Trugetur

Er du ikke så glad i ski, eller har du lyst til å oppleve naturen på en annen måte på vinteren? Med truger kan du gå i tett spennende trollskog eller åpne vidder. Kanskje ser man noen dyr om man er helt stille.

Kilde: Norgesbooking

ikon ski

banner fisking

banner sykkelturer

banner fotturer