Storslåtte naturopplevelser på Alvdal

Storslåtte naturopplevelser midt mellom Oslo og Trondheim - Alvdal byr på det meste!

1. Alvdal Vestfjell

Rett øst for Rondane ligger en gjemt juvel - Alvdal Vestfjell. Besøk majesteten Store Sølnkletten som ligger trygt plassert midt i Alvdal Vestfjell og helt fritt som gir en fantastisk utsikt!

Storslått naturopplevelse - Alvdal Vestfjell

2. Storslått sykling

Alvdal er et lite eldorado for sykling. Med kort avstand til fjellet og store fjellområder på begge sider av dalen er det utallige muligheter for både fartsfylt stisykling og rolige langturer på idylliske fjellveier eller i dalbunnen langs Glomma. 

Stisykling - Alvdal er et lite eldorado for sykling

3. Topptur til Tron

Følg sti helt fra sentrum, eller kjør bil hele veien opp til topps! Legg inn en fottur til Barals grav, eller langs natur og kulturstien på Tronsvangen og besøk de gamle gruvene i Tronsvanglia! Har du lyst på en mer fartsfylt opplevelse - test de fabelaktige sykkelstiene på Tron med over 800 høydemeter sti fra fjell til dal!

Topptur til Tronfjell 1666 moh - Alvdal, Norge

4. Jutulhogget

Kjenn adrenalinet bruse på kanten av Jutulhogget - Nord-Europas nest største juv!

Kjenn adrenalinet bruse på kanten av Jutulhogget - Nord-Europas nest største juv!

5. Fiskesommer

Fang drømmeørretten i et idyllisk fjellvann, stor-harren i Glomma eller dra på jakt etter gjedda. Fiskesommeren er rett rundt hjørnet! Les mer om fiske i Alvdal.

Fiske i sommer - Opplev Alvdal

6. Finn skogens konge

I skumringa på kvelden trekker ofte elgen ned fra skogen og mot dalen. Ta en tur langs fjellveiene og prøv å finne skogens konge!  

 Elgsafari Alvdal - Opplev Norge

7. Bad i et juv

I et spektakulært landskap ligger Sognan turområde med badeplass, kultursti og gapahuk. Mellom stein og bergvegger ligger et grønt vann i mange nyanser, så klart at man kan se fiskene svømme. Her er små sandstrender og fasiliteter som gapahuk og bålplass. Framkommeligheten kan være krevende. Les mer om Sognan

Bad i et juv - I et spektakulært landskap ligger Sognan turområde med badeplass, kultursti og gapahuk - Alvdal

#opplevalvdal


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no