Hopp til innhold
Veslefjellet. Foto: Anne Nesteby

Vær og klima

Alvdal har et typisk innlandsklima. Det betyr vintertemperaturer som er lave nok til lengre perioder med snø hvert år, og relativt lite nedbør som hovedsaklig kommer om sommeren.

Mange alvdøler påstår at det ikke finnes vår på Alvdal. Det er vinter og snø. Så er det vinter og grått (april/mai). Grønne trær og plener får vi som regel i siste halvdel av mai.

Når det er varmt om sommeren på Alvdal, så er det varmt. Men det er betydelige forskjeller mellom dag- og nattetemperaturen i sommermånedene – så skal du tilbringe tid på Alvdal om sommeren er det alltid lurt med ei varm jakke til kveldene.

Høsten er en flott tid på Alvdal. Klarvær og nydelige høstfarger ute i naturen, og ikke uvanlig med dagtemperaturer på 12-15 grader. Jakt og fjellturer er en yndet aktivitet om høsten – med rette.

Vinteren kan være kald og forfriskende og minus 30 grader er ikke uvanlig. Snøen kommer før jul og blir liggende til påske – da forsvinner den uansett om påsken er sent eller tidlig. Skal du kjøre bil til eller gjennom Alvdal på vinterstid med dieselbil, så er det viktig at bilen er fylt med vinterdiesel. Vinterdiesel får du på bensinstasjoner i Østerdalen.

Alvdal har fantastiske blåtimer som vi liker å skryte av. Blåtimen farger alt blått og oppstår når solen er under horisonten og finnes følgelig både morgen og ettermiddag/kveld.

Se YRs klimastatistikk for Alvdal.

Se klimastatistikk (yr.no)


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no