Hopp til innhold

Jutulhogget er Nord-Europas største canyon eller juv, som det heter på norsk. Juvet er 2,4 km langt, har en dybde på inntil 240 meter og byr på spesiell botanikk.

Å oppleve jutuhogget er spektakulert både fra kanten og fra nedi selve juvet. Uansett hvilken du velger anbefaler vi at du tar en titt på informasjonstavla som er satt opp i enden av juvet. Her står det mye spennede 

Bare få meter fra perkeringsplassen finnes en sti som tar deg rundt kanten nord-siden av juvet. Langs hele veien kan man gå ut på hyller, hvor du har god utsikt. Etter bare 10-15 minutter er du fremme ved den største utstikkeren i juvet. Fra her kan du se omtrent hele juvet. 

For å derimot komme ned i juvet, finnes det enda en sti like ved parkeringsplassen. Det er ikke så vanskelig å gå ned, men det er bratt og en må være obs på løse steiner. Det kan være vanskligere å gå ned når det er bløtt, da det fort blir glatt. Det går an å gå en rundtur gjennom hele juvet. Den går slik at du kommer helt gjennom og må gå veien tilbake. 

HUSK at Jutulhogget er fredet område, så vær forsiktig med naturen rundt deg. 

Les mer og se rutebeskrivelse på ut.no

Hvorfor ikke sykle dit fra Alvdal Sentrum også?

Jutulhogget -Nord-Europas nest største juv


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no