Hopp til innhold

Barnas turlag fem gode og tilrettelagte toppturer for de minste.

Barnas 5-på-topp starter 1. mai og avsluttes 15. oktober. Alle som går tre topper får premie og diplom. Det trekkes i tillegg ut uttrekkspremier blant alle de som går alle fem toppene. For å motta premie knipses bilde av barna på toppen, som sendes samlet etter at alle turene er utført eller når sesongen er slutt på e-post med emne "Barnas 5 på topp" til Liva Marie Nyrønning: . Oppgi navn på barna, adresse og antall turer gått slik at de kan gi premien til riktig mottaker. Det kreves ikke medlemsskap i Barnas turlag for å delta på fem på topp.

Her er årets fem topper: 

Sten (905 moh):

Det er skiltet til toppen fra flere steder, f.eks. Gjelten/Dæhlie, Måna (ca. 50 meter og ca. 1 km etter bommen). Her er det altså mulig å tilpasse lengde og høydemeter til de som skal gå turen. Se kart med tydelige stier på ut.no.

Sørkletten, Tronfjell (1320 moh):

Det er skiltet fra bommen på Tronsvangen – tydelig sti opp og skilt på toppen. En kan også kjøre nesten til Flattron og gå derfra om man ønsker en svært kort og relativt flat tur. Se kart med tydelig sti på ut.no.

Dokkampen (902 moh):

Parker ved Kjølhaugbua i Finnbudalen. Du ser Dokkampen fra parkeringa. Tydelig sti/vei starter i hjørnet av parkeringa og er merket med blått bånd. Følg denne til du kommer til et kryss (merket med blått bånd). Stien er noe utydelig akkurat i krysset, men hold til venstre så finner du den igjen noen meter lenger opp. Herfra til toppen er det ikke langt. 

Lomsjøvola (1056 moh):

Følg skilting fra Folldalsveien. Parker på toppen av Follia. Følg blått bånd. Startpunkt er merket med blått bånd. Se kart med tydelig sti på ut.no.

Urdskardtjønna (942 moh)/Urdskardkampen (1056 moh):

Kjør innover mot Dølbekken. Fra bommen kjører du 3-4 km inn på Valleråkjølen. Gode parkeringsmuligheter og fin sti i lett terreng. (Merk: bomvei). Startpunkt er merket med blått bånd. Tur til Urdskartjønna med mulighet for å gå på toppen av Urdskardkampen, begge målene godkjennes. Vi anbefaler toppturen for en fantastisk utsikt, men hold god avstand til kanten. Se kart med tydelig sti på ut.no.

Følg med på Facebook for mer informasjon: Barnas Turlag Alvdal

 

 


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no