Hopp til innhold
Foto: Inger Pedersen Nesteby

UT.no logoAnbefalte fotturer

Alvdalsnaturen er variert og turvennlig, med godt utbygd rutenett for fotturister.
Terreng og turstier for familier. Vandring i historie, langturer og toppturer. Noe for enhver tursmak!

 

Barnas turlag fem gode og tilrettelagte toppturer for de minste.

Ti gode og tilrettelagte turtips for alle og enhver. Alvdal Turforening arrangerer Ti på topp for 40. gang og flere fellesturer. 

Ønsker du en luftetur med hunden eller ta deg en joggetur, utforsk Follas Strandpomende og Husanøra i Alvdal sentrum. En av sentrums flotteste gåstier er elveforbygningene langs Glåma og Folla.

Stolpejakten går ut på å finne poster plassert i Alvdal Sentrum og på Plassen skole ved hjelp av kart. Hver stolpe er påtrykt en bokstavkode og en QR-kode.

En av Alvdals bortgjemte perler i Tronsvanglia.

Sten er en av Alvdals mest besøkte topper og turen tar omtrent 2 timer om du er i vanlig form. På toppen er utsikten fenomenal i alle retninger:  Tynset i nord, Alvdal sentrum i sør, Alvdal vestfjell i vest og Tronfjell i øst.

Les mer på ut.no

Jutulhogget er Nord-Europas største canyon eller juv, som det heter på norsk. Juvet er 2,4 km langt, har en dybde på inntil 240 meter og byr på spesiell botanikk.

Denne toppen ved inngangen til Alvdal vestfjell kan bestiges fra flere kanter. Utsikten er god i alle retninger, men spesielt er den god mot Sølndalen og Plassen i Alvdal.

Les mer på ut.no

Toppen av Kvitvorda kan nås fra mange kanter. Ordet topptur er det ingen grunn til å bli skremt av; Turen tar 2-3 timer i rolig tempo og går i tørt og fint terreng. Flott utsikt i alle retninger.

Les mer på ut.no

Om du kjører så langt det er mulig, tar det ca en time å gå inn til Korsberghytta. Fin tur, på tydelig sti. Etter vår mening en helt grei tur med unger. 

 LES MER PÅ UT.NO

Vandring i det gamle gruvemiljøet i Alvdal.
Langs stien er det god informasjon om gruvedrifta og taubanen fra Folldal til Alvdal. Området er godt skiltet og det er mange alternative ruter indette skogkledde berget. 

Les mer på ut.no

De fleste går opp til Tylldalsutsikten om vinteren på ski, men turen er også velegnet på tydelige veier og stier på sommeren (et lite område rundt Allmannastua kan være bløtt). Turen kan starte på Steia eller på Sjulhusvangen. 

Les mer på ut.no

Turen starter ovenfor Kvislåsæter i Alvdal Vestfjell, og følger DNT-merket sti hele vegen. Det er lettgått terreng, og du kan velge å overnatte i begge de sjølbetjente hyttene i Alvdal Vestfjell; Korsberghytta og Storgrytdalsseter. Du kan også legge turen innom Breisjøsæter.

Les mer på ut.no


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no