Hopp til innhold

Har du stoppet i Alvdal for å lade bilen, eller av annen grunn trenger å slå ihjel litt ventetid? Da har vi samlet noen enkle, konkrete tips til aktiviteter og severdigheter du kan oppleve på 20 minutter.

Alvdal sentrum:
Her er det flere valgmuligheter - alt etter behov og ønske. Blant annet kan du se det kjente Aukrustmonumentet ved Sparebank 1. Rett på andre siden finner du også Alvdal Kirke fra 1861. Dersom du heller ønsker å ta det rolig, kan alle som vil benytte seg av grøntområdene i hagen til Steien Hotel. Kanskje frister det med en matbit eller en kaffekopp? Da bør du ta turen innom Huldra mat og håndverk. I stasjonsbygget finnes det en fotoutstilling av Alvdal Fotoklubb som kan være verdt en titt. Utover dette har vi flere lokale butikker og aktører på Steia som gledelig tar imot en visit - les mer om disse her

Aukrustsenteret og Flåklypatoppen: 
Et besøk hit vil vanligvis ta lengre tid enn 20 minutter, men en tur innom for å oppleve arkitekturen, butikken, resepsjonen, uteområdene og Solans kafé er å anbefale. Les mer om hva du kan oppleve på Aukrustsentret og Flåklypatoppen her.

Steien Bru: 
Like ved Aukrustsenteret, Thai Smile Café og Shell finner du Steien Bru - nyrenovert og åpnet i 2016. Dette er Norges lengste trebru i ett spenn, med en lengde på 88,2 meter. Den er spesielt fin å spasere over ved kveldstid, da den lyser opp i ulike fargekombinasjoner og lager en helt spesiell stemning langs elva Glomma.  

For den sultne:
Trenger du å fylle drivstoff for kroppen også? Ta turen til Frich's Hotel og Spiseri for et variert tilbud av små og større matretter eller til Thai Smile Café for svært smakfull thai - mat og sushi. 


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no