Hopp til innhold

Ta deg et bad i en av våre mange badeplasser. Vi har noe som kan passe for alle. 

 

1. Sognan

Sognan er en spektakulær badeplass med både sandstrand og klipper å hoppe fra som ligger i Folla. Bunnen består noen steder av fin sand og andre steder av småstein. Lenger ut i elva er det brådypt. Det kan være noe strøm i elva hvis du beveger deg over på andre siden. Les om hvordan komme seg til Sognan her. 

Sognan 1

Foto: Gina Rikarda Inderberg Langodden

2. Hestespranget

Hestespranget ligger i elva Sølna like ved brua. Det er spektakulært med høye bergvegger, men det munner ut i kulp det går an å ta seg et bad i. Stien ned er noe bratt, det er det også der man går ut i vannet. Bunnen består av steiner som er behagelige å gå på. Det kan være både grunt og dypt avhengig av hvor mye vann det er i elva. Du kommer deg dit ved å ta av fra vegen like vest for brua. Der kommer du opp til et lite sanntak hvor det går en sti bare noen få meter ned til badeplassen. Hestespranget

Foto: Gina Rikarda Inderberg Langodden

 

3. Kvebergstjønna

Kvebergstjønna er ei setille tjønn som er å finne på Kvebergsvangen. Bunnen består av steiner som er fine å gå på, og vannet har steder som både er grunne og steder som fort blir dype. Vannet er blankt og med fin utsikt opp på Tron. Det er en gapahuk der med mulighet for bål, og det er også muligheter for fiske. For å komme dit kjører du opp på Kvebergsvangen. Derfra følger du veien opp til venstre, hvor det er skiløype om vinteren. Skiløpya tar av etterhvert, men for å komme til Kvebergstjønna må du følge veien ca. 100 meter til. Det går an å parkere helt oppe ved tjønna. Kvebergstjønna

Foto: Gina Rikarda Inderberg Langodden

4. Tronsåfossen

Fossen i Tronsåa er en av våre vakre fosser her i bygda. Rett under fossen er det en liten kulp som er dyp nok til å ta seg et bad i. Bunnen består av steiner av stor størrelse som er behagelig å gå på. Det er en fin tur å gå stien frem til fossen. Stien starter på parkeringa ved innkjørselen til Tronsvanglia og heter "Jenny's promenade". Les om fotturen her.

Storfossen 3 liten

Storfossen i Tronsåa 1 liten

Foto: Gina Rikarda Inderberg Langodden

5. Kveberg bru

På nordsiden av Kveberg bru ligger en sanstrand idyllisk til langs Glommas bredd. Det er lite strømninger i elva her, men det blir fort litt dypt. Likevel et fint sted for barn, siden sanden er fin å leke i. 

Obs: På tur ned til straden går dere over privat eigendom. Vis hensyn og gå langs kanten av jordet. 

Kveberg bruFoto: Gina Rikarda Inderberg Langodden


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no