Hopp til innhold

Det nærmer seg jul! Her har du 7 ideer til aktiviter man får julestemning av.

Ski

Spenn på deg ski og staver, og kom deg ut på ski! Alvdal har 120 kilometer med skiløyper rundt om i hele bygda. Løypene er tilrettelagt for skøyting, klassisk og hunder. Det er noe for alle, med andre ord. Et populært turmål er Almannstua, som ligger mellom Alvdal og Tylldal på Østkjølen. For de som heller vil hoppe på ski har vi Sandeggbakken å by på som også har et flott skileikanlegg.

Aking

Du trenger omtrent ikke gå lenger enn rett utenfor døra for å ake. I Sandeggbakken kan man komme opp i stor fart i akebakken rett ved siden av hoppbakken.  

Aukrustdokumentar

I forbindelse med at Kjell Aukrust hadde blitt 100 år i år, kommer det en dokumentar om han på NRK denne julen. Serien består av tre episoder og heter "Aukrust -Gud signe vår herre".

Sendetider på NRK 1 er:

  • Reodor - Søndag 13. desember, kl. 21.20
  • Solan - Søndag 20. desember, kl. 21.45
  • Ludvig - Søndag 27. desember, kl. 20.25

Itillegg er det jo alltid koselig med et gjennsyn av Flåklypafilmene, både for store og små.

Les ei bok

For å komme i julestemning er det koselig å roe ned med en god bok. Alvdals store sønn har flere bøker å by på, blant andre; Simen, Bonden og Bror min. Den nye biografien om Kjell Aukrust selv, er også et godt tips. Flåklypauniverset dukker også opp i årets utgave av juleheftet. 

Lag en Aukrustfigur

Her er det kun fantasien som setter en stopper. Hva med å lage en dorull-Solan, eller en snø-Ludvig? Dette er en perfekt aktivitet for barna. 

Flaskehopprenn

Hvem får flaska til å lande lengst ned i bakken? Lag en hoppbakke av snø og få med deg naboen på konkurransen. Dette er like gøy for de vokse, som det er for barna.

Lag julepynt i Felgens ånd

Reodor Felgen er som kjent den kreative sykkelreparatøren og oppfinneren fra Flåklypauniverset. Vær kreativ og lag din egen julepynt i Felgens ånd. Sjekk også ut konkurransen vår


#opplevalvdal

...så alt du trenger å gjøre er å gå ut døra, kos deg og opplevalvdal.no